Dýňový olej a jeho použití v kosmetice

Publikováno: 20.1.2018 by Monika

Tento olej si cestu do mojí kuchyně a kosmetiky našel teprve nedávno a byla to láska na první ochutnání i přivonění 🙂
Tento olej tmavé barvy se získává ze semen tykve obecné. Je lisováním zastudena a má jemnou oříškovou chuť. Nedoporučuje se pro tepelné zpracování, ztrácí jím všechny živiny a vitaminy. Proto i během výroby kosmetiky jej zahříváme velmi opatrně. Je určený pro všechny typy pleti a lze jej použít bez omezení. Zvláčňuje pokožku a pečuje zejména o zralou pleť. Přidává se zejména do krémů na ruce a do tělové kosmetiky. Je bohatý na zinek, který pečuje o vlasy, nehty i kůži. Brání také projevům akné.

Já jej nejčastěji přidávám do směsí olejů jelikož se řadí mezi dražší oleje. V kuchyni jej využívám do salátů a pár kapkami také dochucuji dýňovou polévku.

Olej uchovávání v lednici, kde by měl vydržet až dva roky.

Žádné komentáře

Komentáře

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *